Filippijnen

De doelstelling van onze stichting is het bevorderen van studiemogelijkheden voor kinderen op de Filippijnen en in Indonesië. Deze doelstellingen hebben we de afgelopen jaren ruimschoots gehaald en blijven we nastreven in de komende jaren.

Op de Filippijnen ondersteunen al verschillende jaren de families Yadno, Pis-o en hun aanverwanten. We kunnen er terugzien op de successen van de studerende jeugd.  Ze kiezen na de Middelbare School meestal voor een beroep in het onderwijs of de gezondheidszorg.

Moeder/Oma Yadno is de spil, waar de jeugd en wij als bestuur en leden van Promise op kunnen rekenen. Het is een goed draaiende ‘Familie-gemeenschap’. We hebben de uitbreiding van de gezinnen in de loop der jaren gezien. Ze helpen elkaar waar dat maar mogelijk is. Twee jaar geleden heeft oma een herseninfarct gehad. Met alle moeite houden alle kinderen en kleinkinderen de familie draaiend. Op 15 augustus 2020 is mama Assunsion 75 geworden.

De Filippijnen worden regelmatig getroffen door Typhoons, stormen en aardbevingen. Bij de typhoons en stormen helpt de “Zusterdijk”, gesponsord door het klooster van Zuster Imelda in Geulle, een uitkomst bij plensbuien.

In de laatste mails zagen we dat er al successen worden geboekt:
Michelle- Verpleegkundige
Mayfour-Lerares –
Henrrick- Beveiligingsbeambte, werkt in de beveiliging
Henzeel- Informatica afgestudeerd
Angelica en Magdalena- HRM en Educatie
Henrod- Informatica afgestudeerd
Tristan- student op de school waar Mayfour lerares is
Tyron- beginnend student
CJ- 4e klas

Het geldpotje van Promise is nog niet leeg. We gaan nog even door. Elke cent wordt gebruikt.

Tijdens corona werd ook de Filippijnen zwaar getroffen, alle eilanden gingen in lockdown. Iedereen die we kennen is gezond gebleven, maar voor de pandemie was het al moeilijk om rond te komen. Nu is dat nog vele malen moeilijker.

we laten jongeren in de Filippijnen en Indonesië naar school gaan.